28 februari 2020

Veel aardgas bespaard met geothermie

Coöperatie Aardwarmtebeheer Nederland is een samenwerking van 3 aardwarmteprojecten. Deze samenwerking stelt alle leden in staat om op een duurzame en veilige manier de verschillende projecten tot een succes te maken. Alle kennis die hierbij opgedaan wordt, wordt voor 100% gedeeld en daar profiteren de aangesloten projecten optimaal van. Ook worden zaken als onderhoud en dataverwerking samen opgepakt.

In 2019 hebben de 3 aangesloten projecten (Aardwarmte Vogelaer in Poeldijk, Green Well Westland in Honselersdijk en GeoPower Oudcamp in Maasland) in totaal 1.000.000 GJ aan duurzame warmte geproduceerd. Dit komt neer op een besparing aan aardgas van bijna 32.000.000 m3, oftewel het jaargebruik van bijna 25.000 huishoudens. De bijdrage aan de reductie van de CO2-emissie van alle aangesloten glastuinbouwbedrijven komt daarmee neer op 57.600.000 kg CO2.

 

Terug naar Nieuws